Teatre breu per a joves i adolescents

El teatre breu és una gran opció per canviar el concepte que poden tenir els/les adolescents del teatre com quelcom avorrit i caduc. Amb el Píndoles les experiències artístiques són properes, inclusives i transversals. El fet que la durada de les obres sigui de 15 minuts, propicia la intensitat de les històries, les quals tracten temàtiques contemporànies amb què poden connectar i sentir-se identificats. A més, tots els espectacles van acompanyats d’un debat postfunció amb les companyies i d’un seguit d’activitats complementàries per donar continuïtat a la proposta.

Experiències artístiques i pedagògiques

Píndoles disposa d’un catàleg  format per més de 15 obres de teatre breu seleccionades per la seva qualitat artística i la seva idoneïtat pedagògica.  Cada equipament cultural o centre educatiu pot escollir i seleccionar les peces que s’adeqüin millor a les inquietuds i necessitats dels/les joves tenint en compte també quin tipus d’experiència teatral i pedagògica es busca.

#CircuitPíndoles

Un format per redescobrir el teatre
  • Circuit amb 3 obres de teatre breu de gèneres i temàtiques diverses.
  • Debat dinamitzat amb les companyies.

#PíndolaDebat

Teatre com a eina per a la reflexió
  • Obra de teatre de 15 minuts a l’aula.
  • Debat dinamitzat amb la companyia posant el focus en un tema concret.

On hem estat?

Ja hem estat en varis centres educatius com l’Institut Icària i l’Escola Voramar de Barcelona, l’IES Rocagrossa de Lloret, l’Institut Tarragona, l’Escola Tecnos de Terrassa, entre d’altres. Hem estat programats en les dues primeres edicions del Festival de Teatre Jove RBLS. A més, diversos instituts d’Olot van poder veure l’espectacle Píndoles dins la programació del Festival Petit Format el passat 2018 i 2019, i als mateixos anys, més de 550 estudiants van gaudir d’un circuit Píndoles per diferents espais de l’Atrium Viladecans, repetint de nou en cada curs escolar.  Mencionar també que aquest any estàvem programades a La Mostra d’Igualada com a espectacle per a públic juvenil!

CATÀLEG TEATRE BREU PER A JOVES I ADOLESCENTS