Teatre breu per a joves i adolescents

El teatre breu és una gran opció per canviar el concepte que poden tenir els/les adolescents del teatre com quelcom avorrit i caduc. Amb el Píndoles les experiències artístiques són properes, inclusives i transversals. El fet que la durada de les obres sigui de 15 minuts, propicia la intensitat de les històries, les quals tracten temàtiques contemporànies amb què poden connectar i sentir-se identificats. A més, tots els espectacles van acompanyats d’un debat postfunció amb les companyies i d’un seguit d’activitats complementàries per donar continuïtat a la proposta.

Experiències artístiques i pedagògiques

Píndoles disposa d’un catàleg  format per més de 15 obres de teatre breu seleccionades per la seva qualitat artística i la seva idoneïtat pedagògica.  Cada equipament cultural o centre educatiu pot escollir i seleccionar les peces que s’adeqüin millor a les inquietuds i necessitats dels/les joves tenint en compte també quin tipus d’experiència teatral i pedagògica es busca.

#CircuitPíndoles

Un format per redescobrir el teatre
  • Circuit amb 3 obres de teatre breu de gèneres i temàtiques diverses.
  • Debat dinamitzat amb les companyies.

#PíndolaDebat

Teatre com a eina per a la reflexió
  • Obra de teatre de 15 minuts a l’aula.
  • Debat dinamitzat amb la companyia posant el focus en un tema concret.

On hem estat?

Ja hem fet parada en varis centres educatius com l’Institut Icària i l’Escola Voramar de Barcelona, l’IES Rocagrossa de Lloret, l’Institut Tarragona, l’Escola Tecnos de Terrassa i l’Institut Montessori Palau de Girona entre d’altres. Hem actuat en festivals com el  Festival de Teatre Jove RBLS o al Petit Format d’Olot. També hem estat en teatres dins de la programació escolar com és el cas de l’Atrium Viladecans o de l’ Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí. Aquest present any, estem en el catàleg de l’Anem al teatre de la Diputació de Barcelona, portant obres de teatre breu en poblacions com Manresa, Igualada o Mataró.

CATÀLEG TEATRE BREU PER A JOVES I ADOLESCENTS
CATÀLEG TEATRE BREU PER A JOVES I ADOLESCENTS