Resultats del Festival

El Píndoles és un model de festival i de proposta artística que funciona i que atrau mirades d’arreu. El 2015, l’Ajuntament de Calella va encarregar a l’equip organitzador una rèplica del festival, repartida en per diferents punts del centre de la ciutat. L’equip del Píndoles s’hi va desplaçar amb totes les obres estrenades a la primera edició, i el resultat va ser el Primer Festival de Microteatre a Calella, el 7 i 8 de novembre de 2015. Un esdeveniment que va tenir una gran acollida entre la població, exhaurint gairebé totes les localitats. Més informació aquí:

A finals de 2017 ha fet un salt internacional, i el Píndoles s’ha organitzat també a Ferrara, Itàlia. Sota el nom de Bonsai, el Píndoles i Teatro Ferrara OFF col·laboren per oferir aquesta mateixa experiència (microteatre en espais singulars del centre de la ciutat, com jardins privats i edificis històrics) als italians. La primera edició es va dur a terme el 7 i 8 d’octubre de 2017 i va ser tan gran l’èxit que s’ha avançat la segona edició: el 28 i 29 d’abril del 2018.

L’interès per participar al Píndoles també ha anat creixent entre els professionals del sector. En l’edició del 2015 es van rebre 100 textos inèdits. L’any següent es va arribar a 155 propostes i, al 2017  220. Per l’edició de 2018 se’n van rebre 170, després de canviar les bases  els filtres de recepció de propostes, i, el 2019, 150.

Des del seu inici, el públic també respon amb entusiasme a la proposta. En la primera edició es va aconseguir el 88,9% d’ocupació, registrant 847 entrades (recordem que una persona veu una mitjana de 3 microobres!). En la segona edició l’ocupació va ser del 98%, només van quedar per repartir 20 tiquets dels 960 disponibles en aquella edició. En la tercera edició, en la qual es va incloure un dia més de programació, es va penjar el cartell d’entrades exhaurides amb més de 1.000 entrades venudes.

Després de tres edicions d’èxit, el Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre estrenava seu el 2018: el Castell de Montjuïc es convertia en amfitrió de la gran festa del microteatre, cedint espais interiors i exteriors durant tres dies, del 8 al 10 de juny.

El canvi de seu, que es manté pel 2019, ha estat un salt qualitatiu per al festival, una aposta de l’organització per créixer, en espais i en programació, i obtenir més visibilitat, amb l’objectiu de convertir el Píndoles en el referent del microteatre de qualitat a Catalunya. Per altra banda, la proposta ha servit per a què els barcelonins redescobreixin el Castell, un espai encara desconegut per la majoria dels habitants de la ciutat comtal.

L’estrena del Castell com a nova seu no podria haver tingut un millor començament: entrades exhaurides els tres dies! El públic té ganes de bones històries i d’experiències úniques, i per això cada vegada són més els pindoleros que s’acosten al festival.