COMISSIÓ DE TEXTOS

La comissió és la responsable de seleccionar quines propostes de teatre breu s’estrenaran al Festival Píndoles. Concretament, s’encarreguen de la lectura de tots aquells textos que han estat enviats de manera anònima, i que per tant, seran valorats sense saber-ne l’autoria. Els/les professionals que formen part del jurat en la vuitena edició del Festival Píndoles són:

Marta Buchaca

Dramaturga, directora i guionista, la Marta forma part de la comissió de textos de Píndoles per tercer any consecutiu. D’entre les seves obres en destaquen L’olor sota la pell (2005); A mi no em diguis amor (2010); Les nenes no haurien de jugar a futbol (2009); Losers (2014); Playoff (2018); Només una vegada (2018); i Rita (2019). Les seves obres han rebut diversos premis i s’han estrenat a més de deu països. En televisió ha treballat com a guionista a El cor de la ciutat i La Riera (TV3).

www.martabuchaca.com

La Virgueria

La Virgueria és una companyia de teatre  compromesa amb la societat, però també amb la llengua, la cultura, la poesia, la bellesa, el risc i la provocació. Des dels seus inicis, es nodreix i crea sinergies amb altres intèrprets, músics, escenògrafes, productores, etc. que col·laboren de manera puntual o regular en els seus espectacles. D’entre els seus espectacles més recents en destaquen Snorkel (2015),  Medusa (2017); Com menja un caníbal (2019) i Demà (2020). La Virgueria té un espai de creació al Carrer Grases  21, 23 a Barcelona, i sempre estan encantades de rebre-hi visites.

www.lavirgueria.com

Projecte Ingenu

Per primer any,  el Píndoles comptarà amb el suport de Projecte Ingenu. Una companyia teatral resident a la Nau Ivanow que neix el 2013 com un grup d’entrenament i investigació actoral regular que havia detectat la necessitat d’impedir que el “mercat” governés les seves carreres artístiques. Defineixen a través del concepte slowtheater les seves creacions i d’entre les més recents en poden destacar Vaig ser pròsper (2018); Bodas de sangre (2021) i La ruta de la palta (2021).

www.projecteingenu.com

*
En passades edicions han format part també de la comissió de textos: Marc Rosich, Roger Ribó i Jacobo Julio.

COMISSIÓ DE PROPOSTES DE DANSA I MOVIMENT

Última Vèrtebra i Festival 15m2

Aquest any com a novetat, el Píndoles comptarà amb el suport de l’equip del 15m2, el qual donarà suport en l’elecció de les peces de dansa que es podran veure  al Festival Píndoles. El Festival 15m2, és un esdeveniment de mircodansa itinerant que es realitza en espais no convencionals i que s’organitza des de l’ Última  Vèrtebra, una plataforma d’investigació i recerca al voltant del moviment i el llenguatge escènic contemporani.

www.festival15m2.cat

TOTES LES EDICIONS
EL FESTIVAL EN IMATGES
TOTES LES EDICIONS
EL FESTIVAL EN IMATGES